X
Menu

Warmtepomp

CV onderhoud
Een beter energielabel door minder CO2 uitstoot

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een duurzame manier voor verwarming en warm water in huis. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht of uit de bodem. Deze warmte wordt door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht en vervolgens gebruikt voor het verwarmen van je huis. Sommige warmtepompen kunnen ook warm tapwater maken.

Waarom een warmtepomp?

De belangrijkste redenen om voor een warmtepomp te kiezen zijn:

 • Het milieu
 • Duurzaamheid
 • Je portemonnee

Een warmtepomp zorgt voor een flinke besparing op gas. Dit betekent een aanzienlijk lagere gasrekening. Ook kan door minder CO2-uitstoot een warmtepomp het energielabel van je woning verbeteren. En dat heeft weer invloed op de waarde van je huis. Omdat er verschillende subsidieregelingen zijn voor de aanschaf van warmtepompen, heb je de investering vaak binnen een aantal jaar terugverdiend.

Hybride of All-electric (volledig van het gas af) warmtepomp

Voor het verwarmen van een huis met een warmtepomp heb je twee mogelijkheden. De eerste is een hybride warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel. De cv-ketel springt alleen bij als het buiten heel koud is en voor het bereiden van warm water. Hierbij heb je nog wel een gasaansluiting nodig. De tweede mogelijkheid is een all-electric warmtepomp. Dit is een volledig elektrische warmtepomp, voor woningen die volledig van het gas af willen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht/water warmtepomp, een binnenunit en hoog rendement cv-ketel. Door de buitenunit wordt zoveel mogelijk warmte (energie) uit de buitenlucht onttrokken die wordt omgezet in bruikbare warmte. Deze warmte wordt met behulp van koudemiddel de woning in geleid en gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem. De cv-ketel levert het warme tapwater.

intergas add on xtend units

Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen, zoals bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van warm water en een comfortabel binnenklimaat.

Alle nieuwe (hr) cv-ketels zijn voorbereid om een hybride warmtepomp aan te koppelen!

Intergas Xtend hybride warmtepomp

De Intergas Xtend is de eerste, volledig door Intergas ontwikkelde hybride warmtepomp. Deze add-on lucht/water warmtepomp heeft een vermogen van 5 kW en werkt samen met een hoog rendement cv-ketel om je woning duurzaam van verwarming en warm tapwater te voorzien. Op deze manier kun je tot wel 80% besparen op je gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.

All electric warmtepomp (volledig van het gas af)

Bij een all-electric oplossing heb je geen cv-ketel of gasaansluiting meer nodig. De warmtepomp zorgt zelfstandig voor het verwarmen van de woning én voor warm water. Daarvoor gebruikt de warmtepomp duurzame energie uit de buitenlucht of uit de bodem en elektrische stroom. Woningen moeten hierbij wel over goede isolatie beschikken.

Intergas Xource

Met het Intergas Xource warmtepompsysteem presenteert Intergas haar eerste All-electric oplossing. Het Intergas Xource warmtepompsysteem is een energiebesparend en milieuvriendelijk systeem, dat bedoeld is voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. Deze lucht/water warmtepomp wint energie uit de buitenlucht en bestaat uit:

 • De binnenunit (Xource),
 • De buitenunit (Xource 7 kW lucht/water warmtepomp),
 • Het boilervat met 200 liter (IGC200) of 300 liter (IGC300) inhoud.

intergas all-electric xource 3 units

Het binnendeel van de Xource is een volledig door Intergas in eigen beheer ontwikkelde Heat Pump Control Unit (HPCU) met een aantal zeer herkenbare Intergas features. De HPCU zorgt voor de koppeling en aansturing tussen de warmtepomp, de CV en watervoorziening. Het buitendeel, de lucht/water warmtepomp is een zogenoemd monobloc. Bij een monobloc-warmtepomp zijn alle onderdelen ingebouwd in één buitenunit die wordt verbonden aan het cv-systeem. Voor het gebruik van de bereiding van warm tapwater is er keuze uit voorraadvaten met 200 of 300 liter inhoud.

Meer weten?

Wil je meer weten over warmtepompen en de mogelijkheden voor jouw woning? Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij kunnen je voorzien van een advies op maat.

Waarom een warmtepomp door Paul Aldenkamp?
 • Erkend installateur, InstallQ
 • U bespaart flink op gas
 • Duurzaam
 • Minder uitstoot, goed voor het milieu
 • Meer dan 25 jaar ervaring
Neem contact op met Paul Aldenkamp
Offerte aanvragen bij Paul Aldenkamp - Badkamers - CV - Verwarming - Ventilatie - Amersfoort