X
Menu

Referenties

We genieten iedere dag van onze badkamer!

5 mei 2022

Uitstekende informatie m.b.t. onze wensen voor renovatie van de badkamer. Duidelijke offerte. Uitvoering gewoon goed op schema. Deskundige team waar Paul mee werkt die zeer goed hun werk deden en steeds open stonden voor overleg en advies als er tussendoor iets beslist moest worden.

Wij hebben goede ervaringen met de Paul Aldenkamp. We genieten iedere dag van onze badkamer!

Positieve opmerking:

Nadat er een ontwerp was gemaakt kon er nog het een en ander aangepast worden. Heel fijn dat het project tot in de detail perfect is afgewerkt. Strakke planning en uitvoering, geheel volgens de afspraken.

Benjamin Lentjes

Avatar for Benjamin Lentjes
Benjamin Lentjes

Een prachtig eindresultaat!

24 maart 2022

In twee weken tijd heeft Paul bij ons de badkamer en de toiletruimte gerenoveerd. Met een prachtig eindresultaat! Door de getoonde projecten op de website, de ervaringen van anderen en het prettige contact met Paul was ons besluit snel genomen om het project bij Paul onder te brengen. Paul communiceert duidelijk en snel en hij heeft onze wensen naar tevredenheid uitgevoerd. Hierbij denkt hij graag mee en adviseert waar nodig. Tijdens de verbouwing werkten Paul en zijn team netjes; ze hielden goed rekening met het minimaliseren van de rommel. Dagelijks werd alles weer aan kant getrokken, om zo de overlast te beperken. We bevelen Paul en zijn team van harte aan!

Avatar for Jelle en Esther uit Amersfoort-Nieuwland
Jelle en Esther uit Amersfoort-Nieuwland

Tussendoor stemde Paul steeds goed alles met ons af!

2 november 2021

We zijn erg blij met onze nieuwe badkamers en toilet! Paul heeft van begin tot het eind goed meegedacht met ons. We wilde een 2e badkamer op zolder, dit was geen gangbare klus, Paul heeft ons hierin goed geadviseerd en direct met onze timmerman afgestemd wat ons een hoop tijd en werk heeft gescheeld. Tussendoor stemde Paul steeds goed alles met ons af, het eindresultaat is heel mooi geworden! We hebben grootste verbouwd en meerdere partijen over de vloer gehad, Paul is 1 van de weinige die verder denkt dan alleen zijn eigen klus!

Avatar for Anoniem
Anoniem

Paul Aldenkamp hield zich stipt aan de gemaakte afspraken!

20 oktober 2021

We zagen er erg tegenop. Een verbouwing op de eerste etage van ons ruim 100 jaar oude huis zou immers heel wat voeten in de aarde hebben. Om de bestaande twee kleine badkamers om te bouwen naar de oorspronkelijke situatie van één grote badkamer met aparte wc betekende veel hak- en breekwerk en veel meer rompslomp dan bij een ‘eenvoudige’ renovatie.

Maar Paul Aldenkamp en z’n mensen hielden er voortdurend rekening mee, dat er zich ook nog een huis om de sanitaire ruimtes bevond, waar bovendien ondertussen geleefd werd! Daardoor hebben ons huis en wijzelf, een en ander goed kunnen doorstaan.

De communicatie tussen Paul en ons was altijd erg goed; we kregen direct een reactie op onze vragen en opmerkingen, zelfs ’s-avonds en op zaterdagen. Daarbij hield Paul Aldenkamp zich stipt aan de gemaakte afspraken. Bovendien was de samenwerking en omgang met Paul en z’n mensen altijd plezierig

Dat wij heel tevreden mogen zijn met het resultaat, bewijzen de foto’s van de nieuwe situatie. Het is dan ook geworden wat wij ons ervan voorstelden: een prachtige sanitaire ruimte, voorzien van veel modern gemak met weinig onderhoud en bovendien levensloopbestendig.

Frank en Wytske van Hooijdonk

Avatar for Frank en Wytske van Hooijdonk
Frank en Wytske van Hooijdonk

Paul denkt actief mee, communiceert snel duidelijk en komt zijn afspraken na

16 oktober 2021

Een collega zette mij op het spoor van Paul, voor de renovatie van onze badkamer en toilet. Voor zo’n ingrijpende verbouwing wil je een goed gevoel hebben bij de mensen die het gaan doen, en dat hadden wij vanaf het begin. Paul denkt actief mee, communiceert snel duidelijk en komt zijn afspraken na. De verbouwing zelf verliep soepel en de gevreesde overlast van met name stof viel enorm mee. Opvallend was de goede samenwerking tussen Paul, Cor, Paul (de tegelzetter, een vakman!) en niet te vergeten Tommy. Het is echt een team. Wij zijn erg tevreden met het resultaat en genieten er elke dag van. Een aanrader!

Leander & Marinke, Leusden

Avatar for Leander en Marinke (Leusden)
Leander en Marinke (Leusden)

Wij bevelen Paul & zijn team van harte aan!

28 april 2021

We hebben onze toilet laten vernieuwen en een geheel nieuwe badkamer laten realiseren. Het gehele traject vanaf de start, het uitkiezen van de tegels en samenstellen badkamer&toilet, tot oplevering was zeer aangenaam. Het is een uitdaging om alle vakmensen goed in te kunnen plannen en dat is zeer goed gelukt, in drie weken (inclusief feestdagen) was alles gerealiseerd en van topkwaliteit. Wij bevelen Paul & zijn team van harte aan!

Aryan

Avatar for Aryan
Aryan

Wij kunnen Paul en zijn team van harte aanbevelen!

5 april 2021

Onze badkamer is in twee weken tijd volledig gestript, bad er uit voorzien van nieuwe leidingen, tegelwerk, sanitair, meubels en doucheruimte met stort- en handdouche en glazen deur. Wij zijn zeer tevreden en kunnen Paul en zijn team van harte aanbevelen. Ook in het offertetraject en uitzoeken bij Plieger heeft Paul ons goede adviezen gegeven. Wij zijn zeer tevreden.

Carola en Hans

Avatar for Carola en Hans
Carola en Hans

Wij zijn zeer tevreden

24 maart 2021

Paul en zijn team zijn zeer vakkundig, geven goede adviezen, werken netjes, houden zich aan de afspraken. Kortom wij zijn zeer tevreden. We kunnen Paul aanbevelen.

Groet, Annelies

Avatar for Annelies
Annelies

We kunnen iedereen Paul en zijn team aanraden!

9 maart 2021

Na wat googlen kwamen we uit bij Paul Aldenkamp. Bij het eerste telefonisch contact kregen we een duidelijke uitleg betreffende de werkwijze en deze stond ons erg aan. Voor sanitair konden we terecht bij Plieger waar we keurig werden geholpen met deskundig advies en ontwerp. De werkzaamheden zijn keurig binnen de 2 weken uitgevoerd. Alles werd netjes afgeplakt en Paul en zijn vakkundige team hebben schoon gewerkt. Er is zorgvuldig gewerkt en er werd goed meegedacht met onze wensen. We zijn uiterst tevreden met onze nieuw badkamer en wc en we kunnen iedereen Paul en zijn team aanraden.

Ton en Tanja

Avatar for Ton en Tanja
Ton en Tanja

Paul en zijn team zijn absoluut aan te raden voor badkamer en toilet verbouwingen !

19 februari 2021

Afgelopen 2 weken heeft Paul Aldenkamp en zijn team van vakkundige mensen bij mij de badkamer en toilet vernieuwd. Het resultaat is prachtig, en het team is bijzonder prettig om in huis aan het werk te hebben. Alles wordt uitstekend geregeld, netjes afgeplakt en er wordt schoon gewerkt en opgeleverd. Alles wordt in goed overleg gedaan en de planning is perfect, wordt keurig nagekomen, geen uitloop van werkzaamheden. Gezien de enorme lijst positieve recensies op de website en ook bij Plieger, ging ik het traject vol vertrouwen in.

Paul en zijn team zijn absoluut aan te raden voor badkamer en toilet verbouwingen !

Avatar for Hanneke Veenstra
Hanneke Veenstra

Hij regelt het van A tot Z.

19 februari 2021

Binnen 2 weken tijd zijn mijn badkamer en wc helemaal vernieuwd door Paul Aldenkamp en zijn team. Hij regelt het van A tot Z. Het was de bedoeling dat ik de eerste dagen uit huis zou gaan tijdens de sloopwerkzaamheden. Door corona –vanwege thuiswerken en online lessen van mijn zoon- heb ik dit verlengd naar 2 weken. Dat vond ik best spannend, want ik was er nu niet iedere dag bij. Maar Paul appte mij alle dagen hoe het ging en overlegde als hij vragen had. Hij let ook op andere dingen: zoals de buitenkraan die nog open stond tijdens de vorst of dat de luchtafvoer van de cv-ketel niet netjes was afgewerkt. Ook alle leidingen worden vervangen en kritisch gekeken waar het slimmer kan. Ik wilde ook nog een stopcontact in de badkamer, dat was geen enkel probleem.

Op vrijdag kwamen wij rond 11 uur thuis, net voordat Paul en zijn team vertrokken. Want: ze waren al klaar..(!) Binnen 10 werkdagen een badkamer én wc slopen en opnieuw opbouwen, hoe is het mogelijk.. Maar het kan! En alles perfect afgewerkt en netjes opgeruimd en schoongemaakt. En de badkamer is precies zoals ik in mijn hoofd had. Ik ben er echt superblij mee. Het is nog elke dag alsof in een hotel -badkamer sta 🙂

Geweldig wat dit team binnen 2 weken voor werk verzet. Ik tipte al 3 collega’s die plannen hebben met de badkamer over Paul Aldenkamp. Dus wees er snel bij als je nog plannen hebt om je badkamer te vernieuwen.

Met vriendelijke groet,

Martine Kooistra

Avatar for Martine Kooistra
Martine Kooistra

Wat een geweldig team en wat een vak mensen

22 oktober 2020

Wij hebben de badkamer en het toilet, laten doen door Paul Aldenkamp en zijn team. Al vanaf het eerste moment was Paul heel duidelijk, in wat mogelijk was, en wat zijn werkwijze was. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook vertelde hij dat hij met een strakke planning werkte, en dat het helaas nog een half jaar zou duren voor hij tijd had.

Het was het wachten echter dubbel en dwars waard. Wat een geweldig team en wat een vak mensen. Vooraf werd alles keurig afgeplakt en afgedekt om beschadiging en vuil te voorkomen. Vanaf het moment van starten tot aan,( zoals beloofd, 3 weken later) het eind, zagen we ons oude badkamertje en toilet veranderen van een bouwput tot een prachtig afgewerkte design badkamer met toilet, en een prachtig toilet beneden.

Van leidingen, tot stucwerk, van betimmering tot tegelwerk, alles zag er strak, mooi en perfect uit. Tot in de kleinste details, werd overlegt hoe we het wilden, en kregen we gevraagd advies.

Kortom, wij zijn super blij en tevreden met alles, en willen Paul, Cor, Paul, Marco en Olaf, langs deze weg nogmaals bedanken voor het perfecte werk wat ze geleverd hebben.

Wij zullen jullie zeker overal aanraden.

Avatar for Fam. Landman (Austerlitz)
Fam. Landman (Austerlitz)

Binnen twee weken gerealiseerd

26 september 2020

Wij zijn erg blij met onze nieuwe badkamer, die binnen twee weken werd gerealiseerd door Paul Aldenkamp en zijn team! We zagen best op tegen alle sloop- en bouwwerkzaamheden met het bijbehorende stof en gruis. Achteraf bezien was dat totaal onnodig. Wij konden zelfs gewoon op vakantie en troffen ons huis, na afronding van het project weer netjes aan. De communicatie met Paul Aldenkamp leed niet onder onze afwezigheid, was helder en van een vleugje humor voorzien. Onze nieuwe badkamer kwam tot stand via een mooi proces, waaraan wij goede herinnering bewaren.

En het resultaat mag er wezen! Vakmensen zijn meestal niet gecharmeerd van enige vorm van beleid. Zij realiseren liever een project, waarover zij als ervaringsdeskundigen zelf hebben nagedacht. Zulke vaklieden pur sang bestaan nog en Paul Aldenkamp en zijn mensen horen daarbij.

Avatar for Anne en Ineke (Amersfoort)
Anne en Ineke (Amersfoort)

TOPprestatie!

17 september 2020

Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe badkamer en ons nieuwe toilet. Wat hebben Paul en zijn vakbekwame mensen goed en mooi werk geleverd! Paul gaf ons hele goede tips/adviezen en alle afspraken werden keurig nagekomen. Er werd netjes gewerkt en het resultaat mag gezien worden. De communicatie met Paul en zijn team verliep heel plezierig, zij hebben een TOPprestatie geleverd!

Avatar for Juul en Heimen Top
Juul en Heimen Top

Afspraken worden nagekomen en de communicatie verloopt fantastisch

7 september 2020

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Wij zijn zeer tevreden over het geleverde werk door Paul en zijn ’team’. Een nieuwe badkamer en een nieuw gecreëerde toiletruimte op de tweede etage. Afspraken worden nagekomen en de communicatie verloopt fantastisch, altijd heel snel antwoord en probleem oplossend. Ook de lastminute wijzingen van onze kant, werden probleemloos geregeld. Super. Hij blijft proactief, totdat het compleet naar wens is opgeleverd. Ook al ging het om een niet strak sluitende ladekast. Hij zorgt dat het goed komt. Voor kwaliteit is Paul een aanrader!

Avatar for Remco Kool
Remco Kool

Superblij met het eindresultaat!

19 augustus 2020

Recent hebben wij onze badkamer compleet laten vernieuwen door Paul en z’n team. Paul had ons beloofd de mooiste badkamer te realiseren en dat heeft hij helemaal waargemaakt. De verbouwing heeft krap 2 weken geduurd en is helemaal naar onze zin. Alles is voorspoedig verlopen. Ze hebben prima werk geleverd. Hielden zich goed aan afspraken, werkten hard en netjes en waren goed op elkaar ingespeeld.

Wij zijn heel tevreden en superblij met het eindresultaat!

Avatar for Fam Goedhart
Fam Goedhart

Er werd goed meegedacht, elk detail werd doorgesproken

19 augustus 2020

We zijn super blij met de badkamer van Paul! We zijn bij Paul terecht gekomen door een tip van een vriend van ons. We hebben er geen moment spijt van gehad, met een mooie badkamer als resultaat! Er werd goed meegedacht met onze wensen, elk detail werd doorgesproken en er werd flexibel omgegaan met veranderingen in het plan. Paul en de andere lui (tegelzetter Paul en ook Cor) hebben vakwerk pur sang geleverd. We zouden ze iedereen adviseren!

Roel en Aletta

Avatar for Roel van Veen
Roel van Veen

Geheel binnen tijd en budget

5 juni 2020

Beste Paul,

Mijn vrouw en ik zijn erg blij met het resultaat van de verbouwing. Het is heel mooi geworden. In één keer is alles goed gegaan! We hadden er jaren tegenop gezien want we hadden geen zin in de rommel, het stof en het gedoe. We zijn ook erg tevreden hoe het is gegaan. Door heel precies te zijn in het ontwerp heb je van begin tot het eind zonder onderbreking volgens planning kunnen doorwerken. En dat is belangrijk voor ons allemaal om de kosten, de tijd en de verstoring in de hand te houden: je bent geheel binnen tijd en budget gebleven en dat onderscheidt jou van veel van jouw collega’s. Het was ook mooi om te zien hoe alle onderaannemers in het werk staan: kwaliteit leveren door rustig, bedachtzaam en goed gepland te werken. En dat werkt nog snel ook!

Bas

Avatar for Bas van 't Eind
Bas van 't Eind

Our dream bathroom came to life!

28 mei 2020

With Paul and his team of professionals, our dream bathroom came to life, customized to fit all our needs. There was great collaboration and expert advice given throughout the project, with beautiful execution down to the smallest detail. My bathroom feels like a visit to a 5 star hotel. Amazing! Paul came highly recommended to me and I gladly pass that recommendation on to others. Thank you Paul and team!

Avatar for Lisa Cavaliere (Amersfoort)
Lisa Cavaliere (Amersfoort)

Een stel vakmensen

19 september 2019

Met Paul en zijn team haal je echt een stel vakmensen in huis. Onze badkamer is binnen 14 dagen volledig gestript en weer opgebouwd. De installatie en afwerking is van hoog niveau en er wordt goed nagedacht en overlegd over details. Op dag 1 werd alles afgeplakt en afgedekt en een afzuiginstallatie tegen stof geplaatst. Tijdens de verbouwing wordt er zeer netjes gewerkt. Wij zijn zeer tevreden en raden Paul dan ook zeker aan.

Avatar for Alexander Staal
Alexander Staal

Wij zijn super tevreden over het gehele traject

9 juli 2019

Wij zijn super tevreden over het gehele traject. Van offerte t/m oplevering:

Altijd snel en direct in communicatie, komt afspraken na, elk detail gaat in overleg, heel mooi werk geleverd, het installatiewerk achter al dat moois is dik voor elkaar. Ben geen kenner, maar uit alles wat er gebeurt maak ik op dat dit serieus professioneel werk is. Met Paul en zijn team heb je uiterst prettige mensen in je huis aan het werk.

Avatar for Sander & Marenka uit Amersfoort
Sander & Marenka uit Amersfoort

Douche en een bad apart

20 mei 2019

Na het vergelijken van een aantal offertes en het horen van andermans ervaringen besloten wij Paul Aldenkamp te vragen onze badkamer te renoveren. Ondanks dat het een kleine badkamer is wilden wij, hoe eigenwijs ook, persé een douche en een bad apart. Waar anderen sceptisch waren wilde Paul de uitdaging wel aan gaan. En wat zijn wij blij. Het heeft super goed uitgepakt, we hebben alle luxe en het voelt nog ruimtelijk aan. Het contact liep goed, korte lijntjes, ook via whatsapp. Het stof vanuit de verbouwing viel reuze mee, Paul maakt gebruik van een stofafzuiger die erg goed werkt en plakt alle vloeren waar ze lopen af. Elke avond kwamen wij in een opgeruimd “huis” terug. De mannen lieten het keurig achter. De spullen mochten wij bij Plieger uitkiezen waar Paul goede contacten heeft. Kortom, alleen maar pluspunten. Bedankt, de badkamer is super mooi geworden. Helemaal naar onze wensen.

Avatar for Fam. Boshuizen
Fam. Boshuizen

Vakwerk!

20 april 2019

Paul heeft onze nieuwe badkamer gerealiseerd. Door vakwerk van Paul en zijn mannen die volgens een strakke planning één voor één hun ‘klus’ klaren is de nieuwe badkamer een heerlijke ruimte geworden. In de voorbereidende fase dacht Paul goed mee en kwam met tips en trucs waar wij niet aan gedacht zouden hebben. Door de duidelijke communicatie van Paul hebben we geen omkijken naar de verbouwing gehad en leefden we op ons gemak naar het eindresultaat toe.

Dat het eindresultaat er mag zijn dat zal niemand verbazen.

Paul en de andere mannen verstaan hun werk en zijn naadloos op elkaar ingespeeld met als resultaat dat wij elke dag weer genieten van hun werk, al zou het bijna een hobby moeten zijn om zulke mooie badkamers te maken.

Paul bedankt!

Avatar for Koen de Jonge
Koen de Jonge

Nieuwe badkamer en toilet

24 december 2018

Een van de dingen die nog op ons verlanglijstje stond was een nieuwe badkamer en toilet. Onze oude badkamer had een bad waar we amper gebruik van maakten en geen toilet. We wilden graag een ruime inloopdouche en toilet. Na op het internet te hebben gezocht naar aannemers kwamen we bij Paul uit. Paul nam snel contact op om de werkwijze door te nemen en nadat we in de Plieger showroom onze droombadkamer hadden uitgekozen kwam Paul langs om alles nog eens door te nemen. De offerte die daarna volgde was duidelijk en compleet.

Na de herfstvakantie waren we aan de beurt. In twee weken tijd heeft Paul en zijn team de verbouwing gerealiseerd. Tijdens de verbouwing wist Paul op een prettige manier aan te geven wat er nog te gebeuren stond. De badkamer en toilet zijn prachtig geworden, precies zoals we hadden gehoopt. Al met al zijn we blij dat we voor Paul hebben gekozen!

Paul, nogmaals bedankt aan jou en het team.

Avatar for Peter van Mourik
Peter van Mourik

Precies op tijd en nog mooier

6 december 2018

Zonder meer erg tevreden over Paul en zijn mensen. De werkwijze werd bij het eerste telefonische contact duidelijk uitgelegd: eerst een afspraak maken bij de Plieger showroom, daar sanitair en tegels uitzoeken, daarna bezoek van Paul, dan een offerte en na de eerste aanbetaling wachten totdat Paul en zijn mensen de eerste afgesproken dag kwamen.

Het was het wachten waard! De poes vertrok elke ochtend om zeven uur naar buiten en na veertien dagen waren de badkamer en het toilet klaar. Precies op tijd en nog mooier dan in de herinnering aan het bezoek aan de showroom.

Avatar for Marianne uit Utrecht
Marianne uit Utrecht

Goed meedenken en adviseren

16 november 2018

Paul heeft bij ons niet alleen de badkamer zelf maar ook de muren vernieuwd. We zijn erg tevreden met het resultaat en ook met hoe het gegaan is. Paul geeft duidelijke planningen af en komt ze na, communiceert goed wat hij gaat doen en regelt nette mensen waarmee hij samenwerkt. Tijdens het bouwen kiest hij niet voor de makkelijkste oplossing maar voor een mooie. Bij een aantal keuzes die gemaakt moesten worden liet hij zien wat de opties waren maar kon hij daarin ook goed meedenken en adviseren. We zijn tijdens onze verbouwingen regelmatig ontevreden geweest over de andere aannemers maar Paul heeft dat ruimschoots goedgemaakt.

Avatar for Marike en Sytse
Marike en Sytse

Heel tevreden

4 oktober 2018

Wij zijn heel tevreden met Paul en de badkamer die hij met zijn team voor ons gerenoveerd heeft. Afspraken worden goed nagekomen, goede kwaliteit en prima vakmannen!

Avatar for Remko Zwanenburg
Remko Zwanenburg

Een ware metamorfose

4 oktober 2018

Onze badkamer en toilet hebben onder de handen van Paul en zijn team een ware metamorfose ondergaan. Een lelijk eendje werd een trotse zwaan! Vanaf de eerste kennismaking wisten wij dat het goed zou komen en dat vertrouwen is er het hele proces gebleven. De planning, de adviezen en het contact waren goed. De overlegmomenten waren helder; Paul zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.

Het was fijn en geruststellend om te zien dat er netjes gewerkt werd. De werkzaamheden sloten vrijwel naadloos op elkaar aan. Het team is goed op elkaar ingespeeld en er wordt vakwerk geleverd. Daarmee wordt het verschil tussen een erkend installateur en een klussenbedrijf ineens heel zichtbaar.

Avatar for Nico & Anneke Kralt
Nico & Anneke Kralt

Onze badkamer is geheel vernieuwd en aangepast aan onze wensen

13 februari 2018

Wederom heeft Paul de derde klus bij ons op een prettige, professionele wijze geklaard.

Onze badkamer is geheel vernieuwd en aangepast aan onze wensen. Dit alles in nog geen 2 weken tijd met alleen in de eerste en tweede dag geluidsoverlast van het breken en frezen. Dit alles zonder noemenswaardig stof en andere ongemakken.

Het team van Paul werkt netjes en praat je bij als iets niet kan gaan zoals afgesproken. Onze oude radiator zag er op het oog nog goed uit en zou gewoon blijven. Dat hij aan de onderkant gans verrot was werd bij de demontage pas bekend. Paul zorgde voor vervanging van een nieuwe radiator. De plafondplinten zouden verdwijnen door de nieuwe tegels, dit leverde beschadiging aan het plafond. Het werd in goed overleg met ons opgelost. Het plaatsen van een zitje in het douchegedeelte werd op juiste hoogte en ophanging geplaatst.

Wij bedanken Paul en zijn team wederom voor het geleverde resultaat.

Gérard en Trudy

Avatar for Gérard Verkroost
Gérard Verkroost

Project "renovatie badkamer"

8 januari 2018

De voorbereiding

De beslissing om onze inpandige badkamer na 40 jaar trouwe dienst, te gaan renoveren was onvermijdelijk , dat besluit uitvoeren was vers 2. De aanloop naar de uiteindelijke keuze van de inrichting en van de sanitaire hardware in de nieuwe badkamer bleek niet zo’n eenvoudig proces. Op gang geholpen door de suggesties van Paul Aldenkamp en van Plieger bleek het nogal tijdrovend te zijn (en soms ook ingewikkeld) om alternatieven te vinden waar wij de voorkeur aan gaven. Het bestellen van de benodigde materialen en het houden van het (financiele) overzicht werden daardoor wel wat ingewikkelder. Wat zeker geholpen heeft om tot een definitieve keuze te komen was het vastleggen van de data van uitvoering van dit project in de agenda’s van Paul en zijn mensen.

De uitvoering

Het was van meet af aan duidelijk dat de uitvoering van de renovatie een pittige klus zou worden. De bestaande badkamer moest compleet gesloopt worden (inclusief betonvloer), de bereikbaarheid van ons huis is uitgesproken slecht (geen enkele gelegenheid te parkeren voor de deur) en de container voor puin stond tientallen meters verderop. Dat bracht met zich mee dat Paul en z’n mannen een vracht aan gereedschap en spullen plus alle materiaal voor de nieuwe badkamer (inclusief tegels!) bij de start van de renovatie in ons huis moesten onderbrengen. Het werd erg vol rondom de badkamer.

De impact van het slopen van de bestaande badkamer viel niet echt mee; naast alle lawaai van het breken en slopen was het vooral de enorme stofontwikkeling die – ondanks alle ventilatieapparatuur – in huis voor veel overlast zorgde. Dagelijks intensief stofzuigen bleek de enige remedie om het leefbaar te houden. Het overleg met Paul en met de vakmensen die hij meebracht liep goed. Paul hield ons goed op de hoogte van de vorderingen en de afspraken werden, zowel qua tijd als qua inhoud, goed na gekomen.

Na het proces van het slopen was het proces van opbouw aanzienlijk rustiger en plezieriger om te combineren met het huiselijk leven. Paul en z’n collega’s hielden ons (vaak bij de koffie) goed op de hoogte van de vorderingen en er waren geen tegenvallers die het proces vertraagden. We konden, in goed overleg met de tegelzetter, tot in detail onze voorkeuren voor de betegeling aangeven en ook de plaatsing wastafel, toilet, kast etc. ging in goed overleg met Paul. Dat het aansluiten van de vloerverwarming ook moest leiden tot het openbreken van de zoldervloer was een detail waarover Paul ons in het voortraject waarschijnlijk terloops had geinformeerd, we werden er toch wat door verrast. Veel minder tevreden waren we over de plaatsing van de ventilator voor de luchtafvoer op zolder. Uiteindelijk heeft het aanbrengen van een betimmering rondom de ventilator de ergste pijn weggenomen maar dit onderdeel van het project verdient beslist geen schoonheidsprijs.

Tenslotte

Het project “renovatie badkamer” is door Paul en zijn collega’s keurig binnen de geplande tijd en binnen het budget gerealiseerd. De voorbereiding heeft ons vrij veel tijd gekost, mede omdat onze voorkeuren niet altijd strookten met de suggesties van Paul en van de firma Plieger. De maand van de uitvoering bracht meer overlast met zich mee dan we tevoren hadden ingeschat. Dat lag zeker niet aan aan de plezierige wijze van werken van Paul en zijn collega’s maar veel meer aan de beperkte ruimte in huis en de moeizame bereikbaarheid, het ontbreken van parkeergelegenheid etc. Uiteindelijk telt het eindresultaat: een prachtige nieuwe badkamer die volkomen aan onze wensen en verwachtingen beantwoordt en waarmee we het de komende 40 jaar ongetwijfeld wel zullen redden.

Hartelijke groet, Bruno Groen

Avatar for Bruno Groen (Amersfoort binnenstad)
Bruno Groen (Amersfoort binnenstad)